10 نکته سخنرانی

ساخت وبلاگ
10 نکته سخنرانی
10 نکته سخنرانی

10 نکته سخنرانی

در ادامه آموزش های قبل ستایش مدیا در زمینه فن بیان و سخنوری در این قسمت از آموزشهای فن بیان و سخنوری نکات مهم هنگام سخنرانی را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.برای مشاهده کامل آموزش های فن بیان و سخنوری روی لینک آموزش فن بیان و سخنوری کلیک کنید. در ادامه با ما همراه باشید؛
نکات سخنرانی

1 در صورت امکان، میکروفون را به دست نگیرید و آن را در جای مناسبی ثابت نگه دارید تا با آسودگی خاطر، سخنرانی کنید.

2 می توانید یادداشتهای سخنرانی تان را همراه خود داشته باشید، ولی آنها را به گونه ای کنار میز یا تریبون سخنرانی خود بگذارید که در معرض دید مخاطبانتان قرار نگیرند.

3 اگر در بین سخنرانی تان نوشته ای به دست شما دادند، سعی کنید بدون مکث و وقفه در سخن گفتن، آن را برای خود بخوانید و چنانچه باید درباره آن سخنی بگویید و یا توضیحی بدهید، در همان هنگام و یا در فرصتی که مناسبتر است، این کار را انجام دهید.

4 اگر هنگام سخنرانی، مطلب بعدی خود را فراموش کردید، مطلب قبلی آن را تکرار کنید و برای شنوندگانتان شرح دهید و ضمن این کار، به جستجوی مطلب بعدی در ذهن خود بپردازید تا آن را به یاد آورید. این امر در خواندن مصراعها و یا بیتهای بعدی یک شعر، فراوان پیش می آید.

5 جز در موارد ضرورت، سعی کنید از کلمه «من» کمتر استفاده نمایید و به جای آن، کلمه «ما» را به کار گیرید تا بر تکبر و خودبزرگ بینی شما حمل نشود و سخنانتان را کم تاثیر و یا با تأثیر نکند. به طور نمونه، به جای اینکه بگویید: «من با فساد اخلاقی در این منطقه مبارزه خواهم کرد»، بگویید: «ما با فساد اخلاقی در این منطقه مبارزه خواهیم کرد.»

6 برای سخنرانی خود، مواد و مصالح لازم را تهیه و پی ریزی کنید تا سخن شما از استحکام بیشتری برخوردار گردد. مواد مورد استفاده در سخنرانی می تواند از این مواد باشد:
آیات؛روایات؛ اصول منطقی و قواعد عقلی؛ قوانین علمی و تجربی؛ اشعار؛ تمثیلات؛ ضرب المثلها؛ سخنان بزرگان دین و دانش؛ لطایف و ظرایف؛ آمار و اخبار.

7 مواظب باشید اشعاری را که در سخنرانی تان می خوانید، از نظر محتوا، چینش، وزن، قافیه، تلفظ، سراینده و مانند آن صحیح باشند.

8 بکوشید داستانی را که در سخنرانی تان نقل می کنید، آن قدر طولانی نباشد تا قسمت عمده سخنانتان را در بر گیرد؛ بلکه داستان نقل شده را به صورت مختصر و مفید و به دور از حشو و زوائد نقل نمایید.

9 داستانهایی را که در سخنرانی نقل می کنید، گاهی از سه مرحله و قسمت «مقدمه»،«اوج» و «فرود» تشکیل می شود. توجه به این نکته و رعایت آن در سخنرانی شایسته است.

10 از ضرب المثلهایی استفاده نمایید که اغلب مخاطبانتان با معنا و کاربرد آن آشنا باشند. مثلاً می خواهید بـگوییـد کـه مقصود و مراد ما در کنارمان است و ما از آن بی خبریم، بگویید: «آب در کوزه و ما تشنه لـبان می گردیم»، تا اغلب و یا همه شنوندگان شما از این ضرب المثلی که به کار گرفته اید، مقصود و مراد شما را دریابند.
رعایت نکات گفته شده و تمرین مکرر به افزایش توانایی شما در فن بیان و سخنوری کمک میکند ، در آموزشهای بعدی نکات بیشتری در ارتباط با فن بیان و سخنوری ارائه خواهیم کرد ؛

کانال تلگرام : کانال تلگرام فن بیان و سخنوری

ادامه کامل مطلب : 10 نکته سخنوری و فن بیان

منبع : فن بیان و سخنوری

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 98 تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 ساعت: 12:12