چگونه هر وامی که خواستیم بگیربم***||وام مسکن جانبازی||***

ساخت وبلاگ
چگونه هر وامی که خواستیم بگیربم***||وام مسکن جانبازی||***
خرید مسکن جانبازی، خانواده شهداء

نمایندگان با تصویب بندی بانك مركزي را موظف کردند از طريق بانكهاي عامل در سال ۱۳۹۴ به تعداد يكصد هزار نفر از جانبازان با اولويت درصد جانبازي، آزادگان، خانواده شهدا (همسر، والدين و فرزندان)‌، رزمندگان با سابقه ۶ ماه حضور در جبهه، فرزندان جانبازان هفتاددرصد (۷۰%) و بالاتر و وراث تحت تكفل جانبازان بيست‌و‌پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و وراث تحت تكفل آزادگان متوفي فقط يك فقره تسهيلات مسكن براساس قوانين مربوط و برابر قانون الزام بانكها به پرداخت تسهيلات به وراث جانبازان و آزادگان متوفي مصوب ۲۲/۱/۱۳۸۰ (واجدان شرايط) براي خريد يا ساخت مسكن اعطاء كند.
همچنین مبلغ تسهيلات مزبور به ازاي هر واحد مسكوني در شهرهاي با جمعيت بيش از يك‌ميليون نفر، هشتصد و سی ميليون (۸۳۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال حدود قسط ماهیانه ۲۰ ساله ۵۰۲ هزار تومان ، مراكز استان‌ها، هفتصد ميليون (۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال، ساير شهرها پانصد و هفتاد و پنج ميليون (۵۷۵.۰۰۰.۰۰۰) ريال، روستاها سيصدو پنجاه ميليون (۳۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال و در شهرهاي جديد معادل سقف تسهيلات مركز همان استان و با نرخ چهاردرصد(۴%) با مدت بازپرداخت بيست‌ساله بدون رعايت الگوي مصوب مسكن و نوساز بودن تعيين مي‌شود.
۱- دولت موظف است نسبت به تضمین پیش‌بینی و پرداخت مابه‌التفاوت سود بانکی تا سقف نرخ مصوب نظام بانکی به بانکهای عامل با تأیید وزارت راه و شهرسازی(‌سازمان ملی زمین و مسکن) اقدام و اعتبار مورد نیاز را در ردیفهای مربوطه منظور نماید. همچنین بانکهای عامل موظفند نسبت به ارزیابی ملک، محاسبه و أخذ تضمین‌های بازپرداخت لازم به میزان اصل تسهیلات و سود سهم ایثارگر(چهار درصد (۴%)) اقدام نمایند.
۲- ایثارگرانی که در سالهای گذشته از تسهیلات مسکن تا سقف پنجاه میلیون(۵۰) تومان استفاده نموده‌اند و همچنین افرادی که وام دریافتی قبلی خود را بدون در نظر گرفتن سقف مبلغ طی مدتی کمتر از سه سال تا پایان سال ۱۳۹۲ تسویه نموده‌اند و جانبازان هفتاددرصد(۷۰%) و بالاتر که با توجه به وضعیت جسمانی دارای مسکن نامناسب می‌باشند با تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند مجدداً از این تسهیلات بهره‌مند شوند.
۳- وامهای حمایتی غیرایثارگری از قبیل وامهای کارمندی و شرکتی و نظایر آن مانع دریافت این تسهیلات نمی‌شوند. افراد مشمول می‌توانند مشترکاً از تسهیلات بانکی متعلقه برای یک واحد مسکونی استفاده نمایند.
۴- اوراق واگذاری از قبیل برگه یا قرارداد واگذاری توسط اداره کل راه و شهرسازی ملاک ارائه تسهیلات نزد بانکهای عامل می‌باشد. افراد واجد شرایطی که مسکن آنها از طریق تعاونی‌های معتبر همانند نیروهای مسلح تأمین می‌شود و همچنین مشمولین ساکن روستاها و شهرهایی که اکثریت املاک و منازل مسکونی آنها فاقد سند رسمی هستند، می‌توانند با وثیقه و یا تضمین معتبر بدون ارائه سند ملکی رسمی و یا ثبتی تسهیلات مقرر را دریافت و در همان محل احداث یا خرید نمایند.
۵- بانکهای عامل مجازند جهت احداث واحدهای مسکونی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ایثارگران مشمول این بند تسهیلات مربوطه را پرداخت کنند تا پس از احداث به افراد واجد شرایط مذکور که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی می‌شوند فروش اقساطی نمایند.
۶- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق بانکهای عامل به ایثارگرانی که دارای مسکن نامناسب یا ناتمام می‌باشند و در سنوات گذشته از تسهیلات مسکن کمتر از سقف وام مصوب در سال ۱۳۹۳ استفاده کرده‌اند فقط برای یک‌بار با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران‌، مابه‌التفاوت وام قبلی و یا با فک رهن و تسویه از یک فقره وام مسکن در قالب تسهیلات ساخت با همان وثیقه قبلی و یا وثیقه جدید پرداخت نماید. زمان پذیرش تقاضای این تسهیلات توسط بانکهای عامل از ابتدای تیرماه ۱۳۹۳ به مدت یک‌سال و ملاک، تاریخ صدور معرفی‌نامه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌باشد.
تذكرات مهم:
۱- باتوجه به نقش مهم وام بانكي در تلفيق منابع و حل نهايي مشكل تأمين مسكن ايثارگران ، شهرستان موظف است سهميه تخصيصي را صرفا بر اساس اولويت هاي قيد شده صرف نمايد ، به عبارت ديگر ورود به اولويت بعدي زماني ممكن خواهد بود كه شهرستان مطمئن شود در اولويت قبل متقاضي واجد شرايط وجود ندارد.
۲- به منظور تسريع در جذب وام بانكي ، شهرستان با در نظر داشتن اولويتهاي مندرج در بند ( الف ) اين دستورالعمل ، موظف است در حداقل زمان ممكن نسبت به معرفي تمامي سهميه خود براي افراد واجد شرايط اقدام نمايد . بديهي است با كنترل روند معرفي و جذب وام و بررسي عملكرد استان در طول سال ، درصورت عدم اقدام به موقع از سوي شهرستان اداره كل تأمين مسكن رأساً نسبت به كسر سهميه اقدام خواهد نمود.
۳- پرداخت وام به متقاضيان واجد شرايطي كه درخواست استفاده از تسهيلات موصوف در شهري غير از محل پرونده خود را دارند مطابق ضوابط ، پس از تأييد شهرستان محل پرونده در سيستم سجايا امكانپذير بوده و اداره كل تأمين مسكن وامهاي پرداخت شده به مهمانان در طول سال را محاسبه و تا حد امكان جبران خواهد نمود.
۴- پرداخت وام مجدد ( بجز موارد مندرج در بندهاي ۶ ، ۷ ، ۸ و ۹ قسمت الف اين دستورالعمل ) به ايثارگراني كه قبلاً از اين تسهيلات استفاده كرده اند ممنوع بوده واين امر از طريق اداره كل تأمين مسكن كنترل مي گردد ؛ لذا در صورت اقدام ، مسئوليت و پاسخگويي آن برعهده ریاست محترم شهرستان خواهد بود . ( موضوع بخشنامه شماره ۴۵۹/۳/۴۰۰۱ مورخ ۳۱/۲/۹۳ قائم مقام محترم بنياد)
۵- با عنايت به مفاد بند ( هـ – ۳ ) تبصره ( ۱۶ ) قانون بودجه سال ۹۳ ، ايثارگراني كه امكان جذب وام را به دليل عدم تأمين منابع مالي ندارند مي توانند به شرط داشتن قرابت نسبي ( مانند زن و شوهر ، پدر يا مادر و فرزند و خواهر و برادر و … ) براي يك واحد مسكوني مشتركاً وام دريافت نمايند.
۶- باتوجه به افزايش قابل ملاحظه وام بانكي ، بنياد شهرستان مي بايست تمام سعي و تلاش خود را جهت مسكن دار شدن ايثارگران داخل برنامه هاي مصوب مسكن به عمل آورد و بصورت جدي از پرداخت وامهاي صوري جلوگيري نمايد.
۷- باعنايت به افزايش مبلغ وام بانكي مسكن ، ممكن است مشاورين املاك استانها و شهرستانها در راستاي فروش اين تسهيلات مبادرت به اقداماتي از قبيل درج آگهي در روزنامه هاي استاني و … نمايند لذا شهرستان مي بايست با تدابير لازم و به موقع از اين اقدامات جلوگيري به عمل آورد.
۸- ارائه وام بانكي به فرزندان جانبازان ۷۰% صرفاً با رضايتنامه كتبي شخص جانباز يا نماينده قانوني وي امكانپذير ميباشد.
۹- پرداخت مابه التفاوت وامهاي قبلي تا سقف وام سال جاري فقط در قالب ساخت امكانپذير است.

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 111 تاريخ : دوشنبه 4 مرداد 1395 ساعت: 14:46