آیا سن تکلیف دو مرحله ای شده؟!!!!

ساخت وبلاگ
نوشته اصلي بوسيله bisavad نمايش نوشته ها

تا آنجا که ما یادمان هست همیشه روحانیون می گفتند دختران در نه سالگی و پسران در پانزده سالگی مکلف می شوند و باید روزه و دیگر تکالیف دینی خود را کامل انجام دهند.اما جدیدا گفته شده دختران نه ساله ای که طاقت روزه گرفتن ندارند می توانند نگیرند و قضای آنرا به جا بیاورند.
پرسشی که من دارم این است که چرا فقط نه ساله هایی که طاقت ندارند می توانند روزه نگیرند اما بیست ساله هایی که طاقت ندارند باید روزه بگیرند؟ نکند از دیدگاه علما یک کیلو آهن سنگین تر از یک کیلو پنبه است؟! نکند سن تکلیف دو مرحله ای شده؟! مثلا سن تکلیف مرحله اول از نه سالگی تا 12 سالگی و سن تکلیف بعدی از دوازده سالگی به بعد؟! خب چرا یکباره حکم صریح خدا را بیان نمی کنند که در قرآن تکلیف روزه را از گردن تمامی کسانی که طاقت ندارند ساقط کرده و قید سنی نیاورده؟
اینقدر با دین خدا بازی نکنیم.

سلام
احکام روزه داری رو بخونید در اسلام هیچ وقت به کسی ظلم نمیشه ...

اگر اون بیست ساله ای که میگین اینقدر ضعیف باشه که نتونه روزه بگیره و روزه به سلامتیش ضرر میزنه روزه بهش واجب نیست و میتونه بعدا قضاشو به جا بیاره ...

شرایط وجوب روزه

بلوغ
عقل
قدرت
بی هوش نبودن
مسافر نبودن
حایض و نفسا نبودن
ضرری نبودن روزه
حرجی نبودن روزه
روزه بر افرادی واجب است که واجد شرایط فوق باشند، بنابراین روزه بر کودک نابالغ، دیوانه، بیهوش، فردی که توانایی گرفتن روزه ندارد، مسافر، زن حایض و نفسا، کسی که روزه برای او ضرر یا حرج (مشقت زیاد) دارد واجب نیست. (توضیح بیشتر در درسهای بعدی خواهد آمد).

انسان نمی‌تواند به خاطر ضعف روزه را بخورد، ولی اگر به قدری ضعف پیدا کند که تحمل آن بسیار مشکل شود می‌تواند روزه را بخورد، و همچنین اگر برای او ضرر یا خوف ضرر داشته باشد، بنابراین دخترانی که به سن بلوغ - که بنا به نظر مشهور همان تکمیل نه سال قمری است - می‌رسند واجب است روزه بگیرند و ترک آن به صرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن جایز نیست. بلی اگر برای آنها ضرر داشته و تحمل آن برای ایشان همراه مشقت زیاد باشد می‌توانند افطار کنند.

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 89 تاريخ : دوشنبه 24 خرداد 1395 ساعت: 20:14