چین زیردریایی‌های هسته‌ای خود را به اقیانوس آرام می‎فرستد

ساخت وبلاگ
چین زیردریایی‌های هسته‌ای خود را به اقیانوس آرام می‎فرستد
چین زیردریایی‌های هسته‌ای خود را به اقیانوس آرام می‎فرستدارتش چین اعلام کرد با توجه به گسترش سامانه‎های دفاع موشکی ایالات متحدۀ امریکا برای تضعیف نیروی بازدارندۀ پکن، این کشور برای نخستین بار برای اعزام زیردریایی‏‌های مجهز به موشک هسته‌ایِ خود به اقیانوس آرام آماده است.

اشارۀ مقامات چینی به تحرکات جدید امریکا در نزدیکی چین، از جمله استقرار سامانۀ ضد بالستیک «تاد» امریکا در کره جنوبی و توسعۀ برنامۀ موشکی امریکا در زمینۀ موشک‌های مافوق صوتی بود که به صورت بالقوه می‌توانند در کمتر از یک ساعت چین را هدف قرار دهند.


اخیراً در گزارش وزارت دفاع امریکا به کنگرۀ این کشور پیش‌بینی شد که «چین احتمالاً نخستین گشت بازدارندۀ هسته‌ای خود را در سال 2016» صورت خواهد داد؛ هرچند افسران ارشد امریکایی پیشتر نیز چنین پیش‌بینی کرده بودند.
براساس گزارش‎ها حدود سه دهه است که چین بر روی فناوری بالستیک زیردریایی کار می‌‎کند.


پکن تا کنون سیاست بازدارندۀ محتاطانه‌ای را دستور کار خود قرار داده و اعلام کرده بود هرگز در یک نبرد در استفاده از تسلیحات هسته‌‎ای پیشقدم نخواهد شد.
مقامات چین پیشتر اعلام کردند که موشک‌های بالستیک در محلی جدا از کلاهک‌های هسته‌ای انبار و تحت نظارت شدید نگهداری می‌شوند.


اما اکنون چنانچه زیردریایی‌های هسته‌ای مسلحِ چین در منطقه مستقر شوند، می‌توان منتظر پیامدهای گسترده‌ای بود.
استقرار این زیردریایی‌ها به معنای آن است که کلاهک‌های هسته‎ای بر موشک‌های بالستیک قرار خواهند گرفت؛ به نیروی دریایی تحویل خواهند شد بنابراین سرعت استفاده از این تسلیحات خطرناک در صورت بروز درگیری افزایش می‌یابد.


تحلیل‌گران بر این باور هستند که آغاز گشت موشکی و بازدارندۀ چین می‌تواند به تنش‌های اخیر میان واشنگتن و پکن در دریای جنوبی چین شدت بخشد و به یک بن‌بست استراتژیک منجر شود.


سه‌شنبۀ گذشته، یک هواپیمای جاسوسی امریکا و دو جنگندۀ چینی در 50 مایلی (حدود 80 کیلومتری) جزیرۀ هاینان در جنوب چین در آستانۀ برخورد قرار گرفتند. چهار سامانۀ موشک بالستیک چین در این جزیره قرار دارد و پنجمین سامانه نیز در حال ساخت است.
گسترش سامانه‌های دفاع موشکی امریکا در شرق آسیا با انتقاد شدید پکن و مسکو روبرو شده است که معتقدند تحرکات واشنگتن در منطقه برهم زنندۀ تعادل استراتژیک جهانی و محرک یک مسابقۀ تسلیحاتی تازه است.


امریکا اجرای چهارمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی را بهانۀ استقرار سامانۀ رهگیری ضد بالستیک «تاد» خود در کره جنوبی قرار داد و اعلام کرد هدف از استقرار این سامانه، محافظت از کره جنوبی، متحد امریکا در منطقه است.


پکن در مقابل اعلام کرده است که گسترۀ فعالیت سامانۀ تاد مناطق بسیاری از چین را در برمی‎گیرد و بازدارندگی هسته‎ای چین را تضعیف می‌کند. چین به سئول نیز هشدار داد که در صورت پیش رفتن طرح استقرار تاد، روابط این دو کشور در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
دریای جنوبی چین به محل تنش بین چین، امریکا و برخی کشورهای دیگر منطقه مبدل شده است که خواهان به دست گرفتن کنترل مسیرهای تجاری و منابع معدنی آن هستند.


پکن بارها بر حق حاکمیت خود بر دریای جنوبی چین تاکید کرده است. مالزی، برونئی، تایوان، ویتنام و فیلیپین نیز ادعای مالکیت بر بخش‌هایی از این منطقه را مطرح کرده‌اند.
تنش در این منطقه زمانی تشدید شد که پکن اقدام به ساخت جزایر مصنوعی روی صخره‌های مرجانی در مجمع الجزایر مورد مناقشه اسپراتلی در دریای جنوبی چین کرد.

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 95 تاريخ : پنجشنبه 6 خرداد 1395 ساعت: 21:28