نماد اعتماد الکترنیکی

ساخت وبلاگ
نماد اعتماد الکترنیکی

نماد اعتماد الکترنیکی :

یكی از عوامل مهم توسعه تجارت الكترونیكی، ایجاد اعتماد و اطمینان در میان كاربران خدمات الكترونیكی می باشد.با توجه به بررسی های انجام گرفته ، مهمترین عوامل مراجعه و اعتماد خریداران به کسب و کار های اینترنتی به شرح ذیل می باشند :

1- شناسایی مالك کسب و کار و امكان مراجعه در صورت بروز اشكال.
2- كامل و صحیح بودن اطلاعات كالا یا خدمات ارائه شده.
3- گارانتی محصولات و ارائه خدمات پس از فروش.
4- واضح بودن روند برگرداندن كالا و بازپس گیری پول.
5- محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران.
6- تایید امنیت سایت توسط یك موسسه و مركز ملی اعتماد.

در سال 1387 مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی توسعه و ترویج تجارت الکترونیکی تحقیقات و بررسی هایی را در خصوص اعتماد سازی در فضای الکترونیکی انجام داد

این روش نوعی نظارت بر فروشگاه های اینترنتی دارد و حس اعتمادی به مشتری برای حمایت قانونی از خریدشان به همراه دارد

پیش نویس طرح در سال 1388 تحت عنوان پروژه نماد اعتماد الکترونیکی تهیه شد که با اجرایی شدن آن ، این مرکز می‌توانست در نقش عامل سوم در جریان معاملات الکترونیکی، بین خریداران و فروشندگان، ایفای نقش نماید

در واقع نماد اعتماد الکترونیکی گواهی الکترونیکی است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسب و کار هایی که در فضای اینترنتی حضور دارند و خود را با دستور العمل ها و معیار های تعریف شده از طرف این سازمان وقف میدهند جهت انجام فعالیتی قانونی در فضای مجازی اعطا میشود

با اعطای این گواهی هویت صاحب کسب و کار و محل فعالیتش برای مشتریان احراز میشود

نماد اعتماد الكترونیكی به شكل یك علامت در بالای سایت‌هایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می آید

وقتی که شما به عنوان متقاضی درخواست خود را در سامانه نماد اعتماد فروشگاه های اینترنتی ثبت می کنید سامانه شما را به سامانه ای دیگر هدایت می کند که متعلق به یک شرکت خصوصی با عنوان مرکز مشاوره تخصصی تجارت الکترونیک فعالیت می کند، سایتی که خودش به عنوان یک فروشگاه اینترنتی از مرکز توسعه تجارت الکترونیک نماد اطمینان را اخذ کرده و در سایت خود نمایش می دهد.

این شرکت خصوصی که متقاضیان نماد الکترونیک به اجبار و انحصار غیر قانونی وزارت صنعت معدن و تجارت به آن معرفی شدند برای تایید شماره تلفن همراه، تلفن ثابت و آدرس متقاضی که جزء وظایف حاکمیتی وزارت صنعت معدن و تجارت است مبلغ ۳۵ هزار تومان از متقاضیان اخذ می کند و این فرآیند را هر سه ماه یکبار تکرار می کند.

اما سوالات و جواب های مربوط به نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد تا چه مدت اعتبار دارد؟

در حال حاضر نماد اعتماد اعتبار یکساله دارد.

ستاره‌های نماد اعتماد به چه معنی‌است؟

سطح اعتماد و کیفیت عملکرد و‌ب‌سایت را نشان می‌دهد. تعداد ستاره‌های بالاتر، نشان‌دهنده سطح بالاتر اعتماد و کیفیت بهتر عملکرد و‌ب‌سایت است.

آیا قبل از دریافت نماد اعتماد، استفاده از عکس نماد اعتماد در سایت اشکالی دارد؟

بله. نشانه نماد اعتماد الکترونیکی یک علامت دولتی است وهرگونه جعل وسوء استفاده از آن علامت ممنوع و مشمول احکام جعل علامت دولتی است . استفاده از تصویر نماد به جای نشانه آن مصداق جعل می باشد و ضمانت اجراء کیفری دارد.

آیا اطلاعات ثبت شده در سیستم نماد، در اختیار سایر دستگاه ها قرار می‌گیرد؟

خیر. اطلاعات شما محرمانه تلقی می‌شود. تنها به منظور احراز آدرس و شماره تماس مکان فیزیکی کسب و کار اینترنتی، برخی اطلاعات ارائه شده توسط متقاضیان نماد به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در اختیار پیمانکار مورد تایید مرکز قرار می گیرد

پس از دریافت نماد اعتماد، چه اطلاعاتی درباره کسب و کار اینترنتی مربوطه در پروفایل وی نمایش داده می‌شود؟

در صورت احراز شرایط دریافت نماد اعتماد و اخذ این مجوز، اقلام اطلاعاتی زیر به صورت عمومی در پروفایل شما در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد: نام کسب و کار، آدرس وب‌سایت، وضعیت اعتبار نماد اعطا شده، نام صاحب امتیاز، آدرس کسب و کار، تلفن ثابت و پست الکترونیکی.

من به صورت شخصیت حقیقی، درخواست نماد ثبت نموده ام، اینک درخواست تغییر وضعیت به شخصیت حقوقی دارم. (بر عکس)

تغییر شخصیت از حقیقی به حقوقی و بالعکس قبل از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی امکان پذیر می باشد و متقاضی می تواند با ارسال تیکت درخواست تغییر را ارسال نماید . چنانچه متقاضی پس از اخذ نماد اعتماد درخواست تغییر داشته باشد این امکان وجود ندارد و باید از طریق تیکت درخواست ابطال پرونده فعال را ارسال نماید لازم به ذکر است چنانچه متقاضی بخواهد تغییر شخصیت از حقوقی به حقیقی داشته باشد درخواست ابطال پرونده را بروی سربرگ شرکت یا موسسه درج نماید و به امضاء تمامی اعضاء هیئت مدیره برسد و به مهر شرکت یا موسسه ممهور گردد و به صندوق پستی 1555-15875 ارسال نماید و پس از ابطال ، مجدد می تواند با نوع شخصیتی که می خواهد ثبت نام نماید .

تغییر دامنه بعد از دریافت نماد اعتماد چگونه انجام می‌شود؟

تغییر دامنه امکان پذیر نمی باشد و متقاضی می تواند در پنل کاربری خود افزودن کسب و کار را کلیک نماید و دامنه ی جدید را اضافه نماید.

اضافه کردن دامنه بعد از دریافت نماد اعتماد چگونه انجام می شود؟

متقاضی می تواند در پنل کاربری خود افزودن کسب و کار را کلیک نماید و دامنه ی جدید را اضافه نماید.

در لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی عبارت «در انتظار به روزرسانی اطلاعات توسط دارنده نماد» درج شده است، علت چیست؟

لوگوی نماد اعتماد آن دسته از دارندگان نماد اعتماد الکترونیکی که به هر دلیلی تا تاریخ95/02/30 موفق به تکمیل پرونده خود در سامانه جدید نماد و به روز آوری کد نماد اعتماد الکترونیکی خود نشده اند، تغییر کرده و با درج عبارت «در انتظار به روزرسانی اطلاعات توسط دارنده نماد» صرفا تا تاریخ 95/02/30نمایش داده خواهد شد.
لذا این گروه به منظور فعالسازی مجدد نمایش لوگوی نماد در سایت خود و همچنین تداوم خدمات درگاه پرداخت اینترنتی و نیز حفظ اطلاعات ثبت شده قبلی، حداکثر تا تاریخ95/02/30 به «سامانه جدید نماد اعتماد الکترونیکی»مراجعه و اقدامات زیر را انجام دهند:
با همان نام کاربری و گذرواژه سامانه قدیم نسبت به تکمیل پرونده خود اقدام نمایند و کد جدید نماد را دریافت کنند
در صورت فراموش کردن گذرواژه از گزینه «بازیابی شناسه و رمز» در همان صفحه ورود به سامانه جدید استفاده کرده و پس از بازیابی، نسبت به تکمیل پرونده خود اقدام نمایند و کد جدید نماد را دریافت کنند
به علاوه در صورت وجود هرگونه ابهام می‏توانند به بند 9سوالات متداول مراجعه کنند.

چنانچه سوالی در این مورد دارید در ادامه همین تاپیک مطرح کنید تا جواب دهیم

منبع : اولین داده

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 111 تاريخ : جمعه 24 ارديبهشت 1395 ساعت: 1:19