بیانات بانوی مسلمان ایرانی در رابطه با مخالفت با حجاب اجباری (مساله حجاب سیاسی است نه

ساخت وبلاگ
بیانات بانوی مسلمان ایرانی در رابطه با مخالفت با حجاب اجباری (مساله حجاب سیاسی است نه
فکر نمی کنید یکی از دلایل حجاب گریزی جوانان امروز، اجباری بودن اون باشه؟ شاید اگه کسانی که نمی خوان حجابشونو رعایت کنن، حجاب رو خراب نمی کردن، و افراد با حجاب و اعتقاد واقعی رو می دیدن، با دیدن افرادی که حجاب رو خوب رعایت می کنن بهش ترغیب می شدن.
آیا همونقدر که به خودمون حق می دیم حجاب رو اجباری کنیم، به کشورهای دیگه هم اجازه می دیم ممنوعش کنن؟ مگه نه اینکه اجباری در دین نیست؟ چرا با چند عکس غیر اسلامی این مقاله را ضایع کرده اید؟!! آیا واقعا نویسنده محترم هم راضی به درج چنین عکسهایی در میان مقاله خویش است؟
آیا به بهانه جذابیت می توان هر عکسی را درج کرد؟
شاید بگویید این نظر دهنده عجب امّلی است! مهم نیست! مهم این است که از سایتی که ادعای دینداری به گوش فلک می رسد انتظار بیشتری است با سلام
قبل از اظهار نظر در این خصوص برای تبرئه خود باید اعلام نمایم که اینجانب در یک خانواد مذهبی پرورش یافته ام و تمامی اعضای خانواده ام حتی قبل از انقلاب با حجاب بوده اند .
1- تمام این آیات و روایاتی که ذکر کرده اید تمامی آنها صحیح می باشد ولی لطفا شان نزول آنها را باید قید می فرمودید .
2- آیا رژیم پهلوی توانست به زور باطوم و شلاق چادر و حجاب را از سر مادران و مادر بزرگان ما برگیر د ؟ و آیا رژیم های سکیولار مانند ترکیه توانستند زنان ترکیه را از نعمت حجاب محروم کنند ؟
جواب این سئوالات بر همه روشن است اینجانب با توجه به سفرهایی که در تمامی قاره های دنیا داشته ام در تمامی 55 کشوری که سفر کرده ام شاهد این امر بوده ام که ملیت های لبنانی ، ترک و دیگر مسلمانان سعی بر حفظ حجاب خود دارند و بر باورهای دینی خود بدون هیچ فشار و اجباری پافشاری می کنند ؟ولی چگونه است که برخی از همسران دانشجوی بورسیه که از هفت خوان رستم می گذرند سعی در رهایی از حجاب دارند و یا اینکه اکثر خانم های ایرانی به مجرد سوار شدن در هواپیماها روسری خود را از سر بر می دارند .
3- آیا جامعه مالزی که یک جامعه نمونه مسلمان است نمونه خوبی برای مسائل اجتماعی ما نمی باشد ؟ شما اگر به این کشور سفر بنمایید شاهد خواهید بود که مردم این کشور بسیار به وظایف دینی خود پایبند هستند و تاثیر گذاری آن بر تمامی مسلمان ها با توجه به پیشرفت های تکنولوژیک و زیر بنایی که کرده بسیار بالا می باشد و الگوی بسیار خوبی است ، شما در این کشور خواهید دید بسیاری از زنان با حفظ حجاب خود بدون هیچج محدودیتی به کارهای مهم می پردازند ولی در کنار آنها نیز تعدادی هستند که بی حجاب هستند و بدون هیچ پیشداوری نسبت به یگدیگر به کار و فعالیت مشغول هستند و هیچ مشکلی هم در جامعه پدید نیامده است .
اینجانب با توجه به تجربیات خود از این نمونه ها بسیار دارم ولی بیش از این وقت شما را نمی گیرم .
نتیجه گیری :
وجه مشترک تمامی این جوامع نبود ریاکاری و اجبار در انتخاب یا انجام وظایف دینی است .
دین ما در انجام وظایف دینی ما را آزاد گذاشته است و فطرت انسان بگونه ای است که اجبار و تحمیل عقیده را نمی پذیرد و خداوند انسان را چنین آفریده است و اگر کسی با این موضوع مشکل دارد نعوذبالله باید به خداوند متعال ایراد بگیرد که چرا انشان را چنین آفریده است .
تا زمانی که ما شیوه خود را در قبال فرهنگ سازی موضوعات دینی تغییر ندهیم نه تنها در تثبت مسائل دینی در متن جامعه موفقیتی کسب نخواهیم کرد بلکه باعث خواهیم شد پدیده دین گریزی در جامعه ما بیش از پیش رشد نماید .
لطفا عضو محترم هیئت علمی دانشگاه بوعلی همدان که حتما فرد تحصیل کرده ای می باشند ضمن پاسخ به سئوالات اینجانب بصورت عقلانی و منطقی و بدور از شعار وهرگونه محدودیت های موجود سعی نمایند در اطلاع رسانی دینی شفافیت لازم را رعایت کنند که خداوند در روز معاد از ما بازخواست خواهد کرد . جالب بود - کاشکی کمی هم از سیر داستانها و رسوم سومری و بابلی - قوانین حمورابی - تاثیر آن بر قوم یهود که پس ار هر جنگ یا اسارت اساطیر و عادات و داستان های آن قوم را مصادره می کردند و در آخر اسلام همه را مصادره به مطلوب کرد می گفتید . چرا از شان نزول آیه ها و داستانهای قرآن که همه ریشه در افسانه های این منطقه دارد نمی گویید. چرا برای هر چیزی از قسمتی ار قرآن شاهد می یاورید و هرگونه بحثی را به قبل از آن می بندید؟آیا خدا فقط به همین مردم بین النهرین آن هم پس از داستان مزاحمت های اصحاب پیامبر برای آسایش خانواده ایشان و درخواست ابوبکر برای نزول آیه ای در این ارتباط -گفته خود را بپوشانند و کاری به مردم برزیل یا چین نداشته؟ آقا بی خیال شید به خدا! واقعا شگفت است که این همه گفتید اما یک اصل را فراموش کردید و آن هم: اصل آزادی پوشش. آیا انسان مخیر و آزاد است پوشش خود را خودش تعیین کند؟ حجاب زوری به چه درد دنیا و آخرت من می خورد؟ چرا نمی توان جامعه ای داشت که مسلمان مومن اش حجاب اش را رعایت کنید و مسلمان زاده اش بی حجاب باشد؟ و خجاب را به درویش کردن چشمان و تزکیه دیدن و نفس تحویل نکرد؟ این همه صغرا و کبرا چیدن برای چیست؟ نه ایمان زوری است و نه حجاب. و مطمئن باشید اکثریت قریب باتفاق این مردم پوشش مناسب جامعه را رعایت خواهند کرد. با تشکر از پرداختن به این موضوع مهم که تحلیل آن بسیار مورد نیاز جامعه است. اما متاسفانه ادله این مقاله برای من که مشتاقانه به دنبال حقیقت و فلسفه حجاب هستم چندان قانع کننده به نظر نمیرسند. دو نظر:
۱-یر خلاف تصریح نویسنده نص آیات قرآنی در باب حجاب هیچ اشاره ای به پوشاندن موهای سر بانوان نمیکنند. به نظر میرسد که این آیات به پوشاندن سینه و گردن و در کل به رعایت عفاف توصیه میکنند. به نظر نمیرسد که مصداق پوشاندن موها به تنهایی از نص قران قابل استنباط باشد.

۲-یک سوال بسیار کلیدی که در این مقاله مورد غفلت قرار گرفته نقش حکومت اسلامی در اعمال حجاب در جامعه است. آیا درقران و سنت حکومت ملزم به اجبار این حکم به میزان حداکثری (یعنی پوشش مو و لباس بلند و گشاد به فرض وجوب شرعی آن برای هر شخص) برای تمام جامعه است؟ یا اینکه هر کس در انتخاب آن مانند انتخاب عقیده آزاد و طرف حساب پروردگار است؟ آیا در حکومت پیامبر و امیرالمومنین حجاب از طرف حکومت اجبار میشده است؟

از سایت محترم آینده خواهشمندم این نظر را در راستای ایجاد بحث سالم و پویا درج نمایید و از صاحب نظران تقاضامندم که با ذهن باز و به دور از سطحی گرایی به این مساله مهم که حتی مورد سوال اقشار مذهبی پایبند به شرع (مثل این حقیر) میباشد بپردازند. ای برادر هیچ کس بر شرعی بودن ججاب شک ندارد . بحث بر سر اجباری بودن آن است . ضمن عرض خسه نباشید به ایشان
با همه این مقدمات و موخرات! پاسخ این مساله که :رعایت حجاب امری درونی و ایمانیست! واهمیت سلامت باطن وایمان مردم بسیاربسیار بیشتر از رعایت ظاهر افراد وجامعه است وآثار اصرار واجبار به زور سرنیزه یا گشت ارشاد (فرقی نمیکند) چیزی جز ریا کاری ودروغ و تظاهر وباطن پوسیده(چنان که الان هست)نخواهد بود، را ندادید شاید بنظر شماهم طبق سیاست رسمی این سالیان خطر ریا ودروغ و فساد گسترده اماپنهان خیلی کمتر از بی حجابی ولخت بودن موی زنان است!!؟؟ ولابد طبق تبلیغات رسمی این سالیان مثلا در لبنان و مصر و حتی اروپاوآمریکا تجاوز وتعدی به زنان بخاطر بی حجابیشان خیلی بیشتر ازایرانست نگاهی به دوربین مخفیهای +18 ممالک فوق بیندازید رفتارهایی که در ایران باحجاب وعفت ما تصورش هم محالست... سرکار آقا،

شما که این قدر جدی به حجاب گیر داده اید و آیات را پشت هم قطار کرده اید ، در مذمت قتل
دکتر زهرا در همدان چه کرده اید ؟
در مذمت قتل نفس چیزی در قران نیامده ؟
یا شاید منتظر جلد دوم قران هستید. جناب ک.سیاوشی با سلام
اگرچه برخی از فرضیات مطرح شده توسط شما درباره این مسئله صحیح و برخی چالش برانگیزند با اینحال در آیات مورد اشاره همیشه "زنان مومن" مورد خطابند واین بسیار بدیهی است که از/به گروندگان، خواسته/دستور داده شود که آداب دین را رعایت کنند. مشکل زمانی پیش می آید که این اجبار توسط دینداران بر همه افراد و به شیوه هایی ناپسند اعمال شود و این اجبار با منش آزاده خواهانه اسلام در تناقض است و مگر نه اینکه "لا اکراه فی الدین" که همین فرموده مرا به سوی شناخت دین کشاند و تنها مسلمان زادگی ام کافی نبود. به امید آگاهی مردمان در همه امور. اى پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران كسانى كه مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش‏] به این که [به عفت و پاكدامنى‏] شناخته شوند نزدیك‏تر است، و در نتیجه [از سوى اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.

در فرض اول آیه بالا و یک آیه دیگر تنها موردی است که صراحتا به لزوم حفظ حجاب به شکلی که بر زنان ایران واجب شده ، اشاره شده است . اما اگر حواشی را که نمی دانم چه کسی و از روی چه دانشی به آن اضافه کرده برداریم به این شکل می شود :"چادرهایشان را بر خود فرو پوشند،این
به این که شناخته شوند نزدیك‏تر است" . خواهش می کنم شان نزول این آیه رو مطالعه کنید . این آیه به این جهت نازل شد که تفاوتی باشد میان زنان آزاد و زنان برده . چرا که همسران پیامبر به وی شکایت برده بودند که چرا برخی مزاحم زنان آزاد می شوند .و این آیه به این جهت نازل شد که زنان آزاد در کوچه و معابر شناخته شوند از زنان برده . خواهش می کنم که این مطلب رو چاپ کنید . همسر من بدحجاب است و علت آن اینست كه مادرشان بی حجاب است و از بچگی در گوش ایشان خوانده است كه زنان محجبه عبوس، بداخلاق، طلب كار یا غیر اجتماعی اند یا دایم بوی عرق می دهند یا اینكه فلان كارمند محجبه اداره شان را با یك مرد گرفته اند و حجاب دلیل عفت نمی شود و ... درون ذهنیاتم به این نتیجه رسیده ام که اگر حضرت محمد (ص) و اسلام در سرزمینی غیر از عربستان و در قومی غیر از عرب بدوی ظهور می کردند، بعضی از مسائل و احکام تغییر می نمود. مثلا بهشت برای اعراب (گرچه که خواهید فرمود دین اسلام برای تمامی مردم جهان آورده شده ولی به نظرم باید این مسئله را هم در نظر بگیریم که باید مایحتاج و قوه درک و شعور آن دسته از مردم در آن برهه از زمان در درجه اول قرار داده شود که شد) سرزمینی سر سبز با رودخانه هایی جاری از آب گوارا و عسل، انواع غذا و حوری و... تصویر گردید ولی فرضا اگر ایران خواستگاه پیامبرمان می بود، شاید چهره ای که از بهشت توصیف می گردید بسیار فراتر از این مسائل پیش پا افتاده و کوچک انسانی می شد. برخی احکام نیز به دوم خلقیات و روحیات اعراب جاهلی آن زمان بر می گردد که به بسیاری از اصول پایبند نبودند، در حالی که در جامعه ایران کاملا واضح، مدون و عادی بودند (برای نمونه اگر کتاب ازدواج های اعراب جاهلی را مطالعه نموده باشید، احتمالا شما نیز تایید می فرمایید) و حتی در زدن و داخل شدن به خانه دیگری را از قرآن آموختند، در این فضا بود که مسئله پوشش موی زنان (علاوه بر پوشاندن بدن که امری است کاملا درست و موجه)، انگشت در دهان با غریبه ها صحبت کردن و احکامی این چنینی برای کنترل خوی مهار نشده مردان آن روزگار بر زنان حکم گردید. من فکر نمی کنم در این روزگار مردی با دیدن موی زنی عنان از کف بدهد. و قس علی هذا حد اقل در ایران در 30 سال گذشته در مورد ضرورت حجاب و اینکهحجاب بخشی از احکام دینی است زیاد صحبت شده پس به تعبیر شما این اطلاع رسانی باید اثر خور را بگذارد ولی نمی گذاردپس دو نتیجه محتمل است اول اینکه فرض اول غلط است که گفته اید همه یا اغلب باور دینی دارند. یعنی شاید این فرض غلط باشد و یا اینکه روشهای اطلاع رسانی و اموزشی ما لط بوده است و گوش شنوایی برای ان نبوده و ر نتیجه اموزشی صورت نگرفته است بحث حجاب در ایران سیاسی است نه فرهنگی. در هر کشور مسلمانی یک نوع پوشش است و در ترکیه یا مالزی این پوشش اسلامی توامان است با انتخاب آزاد پوشش از سوی کسانی که حجاب را چادر یا روسری نمی دانند. حجاب امر درونی است نه ظاهری. در قران هم هیچ جا به چادر اشاره نشده است. جلباب به معنی چادر نیست. به معنی مانتو است. ازار و جلباب، درع، خمار (نوعی روسری) و غیره انواع و اقسام طرز لباس یا پوشیدن بوده است. نقاب رسم جدید قرن اول هجری است. در زمان حضرت محمد (ص) حجاب به عنوان نقاب به هیچ وجه معمول نبوده است. اگر به تاریخ اسلام هم مراجعه بفرمائید بسته به نوع حکومت و سرزمین بحث حجاب شکل دیگری داشته است. مخلص کلام: بحث حجاب بحث کنترل اجتماعی است و چون جامعه ما شخم خورده است و متحول گشته است، این تحول خود را در پوشش نیز نشان می دهد. کمتر حکومتی است که این گونه هزینه برای خود تولید کند و هزینه بپردازد. برای مساله ای که اگر از جنبه غیر ایدئولوژیک نگاه کنیم، ربطی به حکومت ندارد. لباس نشان منش و مسلک درونی افراد است. نه کشف حجاب اول درست است و نه کشف حجاب دوم راه به جایی می برد مگر به همین هزینه ها که هر روز در خیابان می بینیم. فردیت مسلمان با حجاب گره نخورده است و نماز و روزه من ربطی به حجاب، آنهم حجاب دیگری، ندارد. حجاب راه و روش کنترل نیست. ما به انضباط درونی نیاز داریم. بپذیریم که مسلمانی ما در گرو حجاب این یا آن بانو نیست. پس لطفا بحث را سیاسی نکنید و بدانید که ما می خواهیم جلباب را چادر یا حجاب بخوانیم! اما این را به قران و پیامبر ارجاع ندهید. باور کنید ایمان ما امر درونی است همان طور که حجاب ما امر درونی است. دست از ظواهر بر داریم و به باطن برویم. این همه فشار بر روی اعصاب و روان زنان این جامعه نتیجه معکوس دارد. آزموده را آزمودن خطااست. سلام شما بحث خوبی را شروع کردید ولی کو گوش شنوا البته من با نظر نگارنده موافق نیستم. خدا در قران می فرماید (به زنان مومن بگو) و در سوره الواقعه ما تقسیم بندی قابل توجهی از انسانها در نزد خدا داریم که الزاما مومن با مسلمان از نظر مرتبه یکی نیست و حجاب هم نه اصول دین است نه فروع دین که همه میدانیم و از همه اینهاگذشته ما عمل فرانسه یا ترکیه را در اعمال محدودیت برای حجاب تقبیح می کنیم اما خود حکومت حجاب را اجباری کرده راستی با کدام استدلال و جالب در اخبار با اب تاب انها را محکوم میکند هر چه در ان اجبار باشد با مقاومت روبرو میشود ایشان همچنان بر موضع وعظ نگاشته اند نه بر موضع تحقیق ودرانتهای تمام مفروضات به نتیجه دلخواه خویش اشاره میکنند،در حالیکه لازمه مبحث تحقیقی ومتقن پس از مفروضات باید به نتایج دیگری هم میباشد.ضمنا ترجمه وتفسیر ایشان از آیات ناقص وبعضا تفسیر به رای بوده که جای تامل واستغفار دارد.ضمنا در مورد حجاب سایت محترم چرا با اهل نظر درباب فقه که مخالف نظریه حجاب به عنوان بدیهیات دین هستند مباحثه نمی نماید؟!!شاید باب جدیدی در این موضوع باز شود وبه نظرات مشترکی رسیده واین معضل حل شود. سلمان ایرانی مقاله بسیار جالب و آموزنده‌ای بود ولی یك نكته باقی می‌ماند. در این كه حجاب یك اصل اسلامی است شكی نیست، ولی لطفاً یك مورد دلیل و نمونه بیاورید كه در صدر اسلام به زور دستور به حجاب داده شده باشد. حتی در برخی موارد اشاره شده كه كنیزان حجاب نداشته‌اند و این معیار تمیز زنان آزاد از كنیزان بوده است. پس اصل حجاب اگرچه صحیح است و با معیارهای شرعی و عقلی همخوانی دارد، اما اجبار در حجاب هیچ سبقه شرعی ندارد. بگذریم از اینكه در طرح امنیت اجتماعی عملاً مردان مسئول كنترل جحاب بانوان شده‌اند و حضور زنان برای خالی نبودن عریضه است. نباید فراموش کنیم که دین در بین ما موروثی است و در اکثر موارد خالی از علم و اگاهی است پس در مورد موارد باد اورده که همه ما شنیدیم باد اورده را باد می برد. و باید در نظر داشت که لا اکراه فی الدین اگر اجبار در دین نیست پس انتخاب است پس کجاست این انتخاب اگر بخواهیم به زور فرهنگ سازی کنیم می شود استبداد. دین علم است و اگاهی که بدنبالش فهم است و انتخاب می اید . به همین سادگی شاید اگر رفتار اسلامی توسط دولتمردان و مسئولان حكومتی ما كاملا رعایت می‌شد مردم مخصوصا همان زنان و جوانانی كه فرموده‌اید نسبت به حجاب اجباری موضع سرسختانه‌ای نمی‌گرفتند. وقتی مسئولان بلندپایه‌ی حكومتی در مسئولانه‌ترین حالتهایشان حرفهای ثبت شده‌ی خود را انكار می‌كنند و بزرگترین گناه یعنی دروغ را به راحتی انجام می‌دهند مردم گفتار حجاب ایشان را هم دیگر باور نمی كنند. برخورد با بی حجابی خیلی هم خوب است اما كاش برای گناهان دیگر نیز گشت ارشاد می گذاشتند، گنانهانی مثل دروغ ، ریا ، مال مردم خوری، قدرت طلبی، انحصار طلبی، ریاست طلبی، اشغال شغل بدون حق و شایستگی، گرفتن دكترای قلابی، سفرهای خارجی از جیب ملت، باندبازی، كار نكردن برای ملت، برخورد بد كردن با ملت، پارتی بازی، فامیل بازی، همشهری گرایی، مدیریت غلط، ظلم به زن و فرزند، بدبینی، رباخواری دولتی، ظلم به ملت، تحمیق مردم، تحقیر مردم، استثمار كارگران و كارمندان، اتلاف وقت مردم، ... باز هم بگم !؟ نتیجه گرفته اید كه مخالفت با حجاب مخالفت با هویت و حقیقت و فطرت ناب بشری است. اگه فطری است چرا به زور میخواهید سر زنان بكنید. 30 سال نتوانستید روی بازگشت به فطرت ناب مردم
اثر بگذارید. راستی تا حالا سعی كرده‌اید با برگ درختان برای خودتان لباس درست كنید؟ امتحان كنید. به امتحانش می‌ارزه. به نظر من هم مطلب جان داری آمد . از نویسنده اش ممنون . اما حق با آن دوستمان است كه نوشته اند " بحث حجاب در ایران سیاسی است و نه فرهنگی " . اصولا آنچه كه توسط قدرت حاكم تبلیغ و ترویج شود ، مناقشه انگیز می شود. در عین حال كه با كمال تاسف هم دفاع كنندگان از حجاب ، هم شكل های دفاع از آن در جامعه ما بسیار توسعه نیافته است ... فراتر بروم به نظر من مسئولیت(شرعی) بسیاری از " بی حجابی و بدحجابی " ها در جامعه ما به عهدة نهادهای حاكمیتی برخوردار از بودجه و حمایت های قانونی است وگرنه جریان حجاب گرا در متن جامعه ما (در هر دو نظام قبل و پس از انقلاب)روش های خاص خود را برای دفاع و ترویج حجاب داشته و دارند . نگاهی به محجبه های قدیمی خانواده هایمان بكنیم . كی و كجا حجاب را با اوباشگری تبلیغ و ترویج كرده اند .( دختر دانشجویی را می شناسم كه یكی از برادران حراست دانشگاهش از نگهبانی دانشگاه تا سه ایستگاه آنورتر دنبالش می دویده به دعوت اصلاح حجاب ! و وقتی پدر دانشجو سر رسیده ، فرار را بر قرار ترجیح داده ! پدر آن دانشجد من بودم !) 1- همانطور که دوستان دیگر اشاره نمودند شان نزول آیات بسیار مهم است، که شما هیچ توجهی به آن ننموده‌اید.
2- تجربه نشان داده که با اجبار نمی‌شود و نباید کسی را وادار به کاری نمود.
3- آن زمان که جمهوری اسلامی به عنوان رای مردم انتخاب می‌شد صحبتی در خصوص حجاب مطرح نبود و حتی بارها آقایان مختلف از جمله آیت الله طالقانی فرمودند: در مورد حجاب اجباری در کار نیست. پس چه شده که حالا بعد از 30 سال این بحث‌ها مطرح شده است؟ چرا چند سال پس از انقلاب مردم در انتخاب حجاب خود آزاد بودند و بعد از داستان‌هایی که یک به یک به وجود آوردند کم کم حجاب و وجوب آن را به ملت تحمیل کردند؟ همان کسانی که اجبار در حجاب را در ادارات دولتی الزام نمودند و تهدید به اخراج افراد بی حجاب نمودند!
3- به قول آن دوست عزیز ای كاش برای گناهان دیگر نیز گشت ارشاد می گذاشتند، گنانهانی مثل دروغ ، ریا ، مال مردم خوری، قدرت طلبی، انحصار طلبی، ریاست طلبی، اشغال شغل بدون حق و شایستگی، گرفتن دكترای قلابی، سفرهای خارجی از جیب ملت، باندبازی، كار نكردن برای ملت، برخورد بد كردن با ملت، پارتی بازی، فامیل بازی، همشهری گرایی، مدیریت غلط، ظلم به زن و فرزند، بدبینی، رباخواری دولتی، ظلم به ملت، تحمیق مردم، تحقیر مردم، استثمار كارگران و كارمندان، اتلاف وقت مردم، ارائه آمار دروغ و غلط، فریب مردم، ریختن پول نفت به جیب عرب‌های سنی و مردم کشورهای دیگر دنیا (بخشیدن از بیت‌المال بدون اجازه مردم)، بستن اتهامات دروغ و ناروا به مسئولین قبلی کشور (به منظور مظلوم نمایی و ...) منبع:ayandenews.com

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 134 تاريخ : جمعه 17 ارديبهشت 1395 ساعت: 17:39