نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

ساخت وبلاگ
نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
در این تاپیک چند هواپیمای جنگی ایران و چند جنگنده آمریکا را معرفی میکنم.
فرقی ندارد نیروی هوایی شاهنشاهی ایران باشد یا نیروی هوایی کنونی،
در این تاپیک نیروی های هوای ایران در برابر نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در گذشته و حال مقایسه میشوند.

در مان شاه نیروی هوایی ایران قدرت اول منطقه بود ولی باز در سطح جهانی بلند آسمان جایگاه نیروی هوایی امریکا بود و است.

نیروی هوایی ایالات متحده جنگنده های تولید خود را دارد همچنین در کار صادرات جنگ افزار است و بیشتر کشور های جهان از این ابرقدرت جهان جنگنده خریداری میکنند.
اسرائیل نیز از آمریکا خریداری میکند.
در گذشته محمدرضا پهلوی شاه قبلی ایران برای پاسداری از "آسمان ایران" از آمریکا جنگ افزار های مختلفی خریداری کرد.

بعضی از جنگنده های آمریکایی بازنشسته شدن و در موزه ارتش نگهداری میشن و در ادامه جنگنده های فعال و آماده عملیات و همچنین بازنشسته ها معرفی میشود.

لاکهید مارتین شرکت هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی است.
شرکت لاکهید مارتین هم‌اکنون به‌عنوان یکی از بزرگترین پیمانکاران صنایع جنگ‌افزاری جهان شناخته می‌شود. ۷۴٪ درصد از درآمدهای این شرکت، از فروش تجهیزات نظامی، حاصل شده است.
http://www.lockheedmartin.com/conten...ual-report.pdf

هواپیماهای آمریکایی بر پایه نوع کاربرد:

1- لاکهید اف-۱۱۷ نایت‌هاوک (Lockheed F-117 Nighthawk) - [بازنشسته]

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

نایت هاوک اف-۱۱۷ هواپیمای ضربتی (حمله زمینی) تک سرنشین و دو موتوره است که توسط شرکت لاکهید برای نیروی هوایی ایالات متحده ساخته شد و اولین هواپیمای ساخته شده بر اساس فناوری رادار گریزی است.

این هواپیما برای زمان خود بی رقیب بوده و این شاهکار نظامی قابل ستایش است.
پروژه این هواپیما پس از دوره‌ای از آزمایشهای پروازی توام با شکست به موفقیت رسید و اولین نمونه قابل پرواز در سال ۱۹۸۲ تحویل داده شد. وجود این هواپیما در سال ۱۹۸۸ به طور رسمی تایید شد و تولید آن در سال ۱۹۹۰ متوقف شد.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

تصور کنید آمریکایی ها در سال ۱۹۸۲ یعنی در دهه ۸۰ توانستند یک هواپیما بسازند که تا قبل از این فقط در مجلات کمیک تخیلی دیده میبشده است، این شگفت انگیز است!.
در سال ۱۹۷۴ ایده این هواپیما توسط آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته وزارت دفاع آمریکا به بخش پروژه‌های سری لاکهید معروف به اسکانک وورکز داده شد. به این صورت که هواپیمایی طراحی شود که با انعکاس کمترین میزان نور، امواج رادار و امواج مادون قرمز یا فرو سرخ در برابر سیستمهای هشدار الکترونیکی دشمن پنهان بماند. نمای این هواپیما مثلثی شکل بوده و دمهای به عقب برگشته با زاویه‌ای باز دارد. سطح این هواپیما با صفحات صافی پوشیده شده که امواج راداری را از فرستنده دور کرده و همچنین از موادی پوشیده شده که امواج راداری را جذب کند. اف-۱۱۷ توسط دو موتور توربوفن جنرال الکتریک نیرو می‌گیرد که جهت کاهش امواج مادون قرمز فاقد پس‌سوز بوده و لذا پرواز با سرعت ماورای صوت را برای هواپیما میسر نمی‌سازد. مهمات هواپیما شامل بمبهای لیزری و موشکهای ضدرادار و مادون‌قرمز داخل هواپیما حمل می‌شوند. با استفاده از تجهیزات دیجیتال و ماهواره این هواپیما برای ناوبری احتیاجی به رادار خود ندارد.

این هواپیما دیگر بازنشسته است، این شاهکار نظامی اگر بازنشسته، فکر کنید هواپیما های مشغول خدمت چه هیولاهایی هستند!.
اف-16 و اف-18 های ایران هم ساخته شرکت آمریکایی است.

2- لاکهید مارتین اف-۲۲ رپتور (Lockheed Martin F-22 Raptor) - [فعال و آماده عملیات]

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

اف-۲۲ رپتور جنگنده نسل پنجم ساخت شرکتهای لاکهید و بوئینگ است. ایالات متحده تنها کشوری است که این هواپیمای پنهان‌کار و فرامانورپذیر ِ دوموتوره و تک‌سرنشینه را در اختیار دارد. اف-۲۲ در وهلهٔ نخست به عنوان یک جنگنده برتری هوایی طراحی شده اما دارای قابلیت‌های ثانویه‌ای برای مأموریت‌های حمله به زمین، جنگ الکترونیکی و تجسس سیگنال می‌باشد.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

نخستین پیش‌نمونه رپتور (به معنی شکارچی) در سال ۱۹۹۷ به پرواز درآمد در حالیکه برنامه طراحی آن از اوایل دهه ۱۹۸۰ آغاز شده بود.
متوجه شدین سال ۹۷ نخستین پرواز را داشته است! حساب کنید چند سال پیش.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

اف-۲۲ با توجه به حساسیت تکنولوژی آن به هیچ کشور دیگری فروخته نشده و درخواست‌های ژاپن، استرالیا و اسرائیل برای خرید آن رد شده‌است. این هواپیما اولین تجربه جنگی خود را در سال ۲۰۱۴ در جریان حمله علیه نیروهای داعش در عراق و سوریه به دست آورد. از اف-۲۲ در این حملات برای شلیک بمب‌های هزار پوندی هدایت جی‌پی‌اس به مواضع داعش در نزدیکی سد تشرین استفاده شده اما مأموریت اصلی این هواپیما استفاده از اویونیک پیشرفتهٔ خود برای مأموریت‌های جاسوسی، پایش و مراقبت و شناسایی است. موتورهای بکار رفته در این هواپیما قابلیت کنترل دمای گاز خروجی برای کاهش خط اثر حرارتی دارد

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

اف-۲۲ از قاعدهٔ «دید اول، شلیک اول» پیروی می‌کند، یعنی این جنگنده قبل از اینکه هواپیمای دشمن او را بر روی صفحه رادار خود تشخیص دهد، شناسایی کرده، به سمت او شلیک کرده و زودتر هم از منطقه جنگ دور می‌شود.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

برای اینکه بازتاب راداری موشک‌ها و بمب‌ها موقعیت هواپیما را افشا نکند، تسلیحات اف-۲۲ در محفظهٔ داخل هواپیما حمل می‌شوند. در زمان شلیک در محفظه باز و بلافاصله پس از شلیک بسته می‌شود. این هواپیما در مأموریت‌های هوابه‌هوا از دو موشک گرمایاب ایم-۹ سایدوایندر و شش موشک راداری میانبرد و دوربرد آمرام برای نابودی دشمن بهره گرفته و در مأموریت‌های حمله‌به زمین قادر به حمل دو بمب ۴۵۰ کیلویی هدایت‌شونده یا هشت بمب ۱۱۰ کیلویی در محفظه داخلی خود نیز هست. البته هواپیما به چهار جایگاه خارجی هر یک با قدرت حمل بیش از ۲ تن نیز مجهز است و می‌توان بمب‌ها و موشک‌های دیگر و یا تانکر سوخت اضافی را در این جایگاه‌ها نصب کرد. واضح است که در این صورت پنهان‌کاری هواپیما بسیار کمتر خواهد شد.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

رپتور یکی از معدود هواپیماهایی است که از قابلیت ابرپیمایش (سوپرکروز) برخوردار است یعنی می‌تواند بدون روشن کردن پس‌سوز موتور در سرعت‌های مافوق‌صوت پرواز کند. مانورپذیری بسیار بالا، پنهان‌کاری و حسگرهای یکپارچه و اویونیک بسیار پیشرفته این هواپیما را از جنگنده‌های دیگر متمایز می‌کند. این هواپیما حتی قادر به تشخیص جنگنده خطرناکتر در یک دستهٔ پروازی به لحاظ موقعیت و شناسایی تسلیحات در حال حمل، توسط سامانه هوشمند کمک خلبان دیجیتال است و در صورت شناسایی راداری دارای سیستمهای اخلال راداری و سایر پارامترهای پیشرفته دفاع و فریب می‌باشد.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

بدنه رپتور از آلیاژی سرّی از تیتانیوم و کِولار- کربن و نوعی آلومینیوم تشکیل یافته است که این آلیاژ بسیار سختتر و در عین حال سبکتر از فولاد می‌باشند. نزدیکترین رقیب این سوپرجنگنده , سوخو پک فا بوده که هنوز به طور رسمی وارد ارتش کنفدراسیون روسیه نشده و به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته است.

3- لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ (Lockheed Martin F-35 Lightning II) - [فعال و آماده عملیات]

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ یک هواپیمای جنگنده چندمنظوره نسل پنجم است که اکنون تحت توسعه بیشتر قرار دارد.
اسرائیل چندین اف-۳۵ ای (F-35I) را در اختیار دارد.
اف-۳۵ از قابلیت پنهانکاری (Stealth)بالایی برخوردار است . در اف-۳۵ به جای محرک‌های هیدرولیکی از فناوری نوین محرک‌های الکتروهیدرواستاتیکی استفاده شده که باعث افزایش امنیت پرواز، کاهش نقص فنی کنترلرهای جنگنده و همچنین نیاز کمتر به تعمیرات می‌شود.
کلاه خلبانی جنگنده اف-۳۵ به عنوان اولین جنگنده ایست از یک نمایشگر بهره می‌برد این نمایشگر اطلاعاتی که قبلاً در نمایشگر هاد وجود داشت را در جلوی دید خلبان نمایش می‌دهد. همچنین تصاویر دید در شب توسط حسگرهای الکترواپتیکی به کلاه خلبان ارسال شده و بر روی آن نمایش داده می‌شود.

هر سه مدل جنگنده اف-۳۵ توان رسیدن به زاویه حمله ۵۰ درجه‌ای در سرعت ۱٫۶ ماخ را دارا هستند. این درحالی ست جنگنده‌های نسل قبل همچون اف ۱۶ و اف ۱۸ توان رسیدن به زاویه حمله ۳۰ درجه‌ای را دارا هستند. زاویه حمله بالا توان مانورپذیری و عدم واماندگی را به شدت افزایش می‌دهد. طراحی و سامانه کنترل پروازی مدرن اف-۳۵ از دلایل اصلی دست یابی به زاویه حمله بالا در این جنگنده هستند.

اف-۳۵ اولین جنگنده آمریکایی است به صورت عملیاتی از سامانه فرامین صوتی (DVI) استفاده خواهد کرد این سامانه قبلاً به طور آزمایشی بر روی جنگنده‌های هارییر و اف ۱۶ ویستا مورد استفاده قرار گرفته بود. این سامانه به خلبان اجازه می‌دهد با گفتار بعضی از فرامین را اجرا کند.

اف-۳۵ اولین جنگنده در جهان است که از یک نمایشگر یکپارچه در داخل کابین خلبان استفاده می‌کند. این نمایشگر لمسی با رابط کاربری سامانه عامل اف-۳۵ هماهنگ بوده و خلبان توان سفارشی سازی اطلاعات بر روی نمایشگر را دارد.

برنامه کامپیوتری پیشرفته یکی از نقاط قوت اصلی این جنگنده به شمار می آید. این برنامه بیش از ۸ میلیون کد خط دارد که ۴ برابر بیشتر از نزدیک‌ترین رقیب اف-۳۵ یعنی جنگنده اف ۲۲ می‌باشد. هوش مصنوعی و اتوماسیون بالا، ترکیب اطلاعات حسگرها و ایجاد یک تصویر واضح از میدان نبرد از وضایف اصلی این برنامه است.

سامانه پشتیبانی اطلاعات خودکار که ALIS نامیده می‌شود در واقع یک سامانه کامپیوتری برای جمع آور اطلاعات از وضعیت جنگندهنگام عملیات و پردازش ان‌ها برای کمک به پشتیبانی، نگهداری و تعمیرات اف-۳۵ پس از عملیات است این سامانه باعث کاهش چشمگیر هزینه هر ساعت پرواز عملیاتی اف-۳۵ شده است. هر ساعت پرواز عملیاتی اف-۳۵، ۲۴ هزار دلار هزینه در بردار که فقط ۱۰ درصد بیشتر از جنگنده ازران قیمت اف ۱۶ است. شایان ذکر است که هزینه هر ساعت پرواز عملیاتی دیگر جنگنده نسل ۵ آمریکایی اف ۲۲، ۶۸ هزار دلار است.

کانوپی اف۳۵ از مواد بسیار مقاوم ساخته شده تا در مقابل شرایط بد آب و هوایی و همچنین برخود پرندگان مقاومت کند این کانوپی در آزمایش‌ها در برابر پرتاب لاشه یک پرنده ۲ کیلویی با سرعت ۸۹۰ کیلومتر برساعت به خوبی مقاومت کرده است.

یکی از ویژگی هنگام ساخت اف-۳۵ یکپارچگی بال و بدنه ان است بدین معنی که ساختار بال با بدنه یکپارچه‌است و به داخل بدنه فرو می‌رود (برخلاف جنگنده‌های کنونی). این ویژگی باعث کاهش سطح مقطع رادری و همچنین افزایش قدرت حمل تسلیحات بر زیر بال‌ها می‌شود.

اف-۳۵ از بیشترین تعداد حسگر‌های در میان جنگنده هایی که تا کنون ساخته شده بهره می برد .اف35 علاوه بر رادار کاوش الکترونیکی فعال موجود در دماغه با پوش 120 درجه از ۶ حسگر الکترواپتیکی AN/AAQ-37 با پوشش ۳۶۰ درجه محیط اطراف که با توانایی کشف هواپیماها، موشک‌ها و تجهیزات زمینی، 10 مجوعه آنتن سامانه جنگ الکترونیک ، یک حسگر هدف گذاری الکترواپتیکی AN/AAQ-40 در زیر دماغه و مجموعه گیرنده و فرستنده موجود در سامانه CNI استفاده می کند . مجموع اطلاعات جمع آوری شده توسط حسگرها و ترکیب اطلاعات آنها توسط نرم افزار این جنگنده بالاترین آگاهی وضعیتی را از میدان نبرد در اختیار اف35 قرار می‌دهد.

جنگنده اف ۳۵ توان حمل انواع سلاح‌های هوا به هوا (هدایت راداری و فروسرخ)، هوا به زمین (موشک‌های کروز، هدایت لیزری، هدایت ماهواره‌ای، ضد زره، هدایت موج میلمتری، هدایت چند حالته و ..)، ضد کشتی و سلاح هسته‌ای را دارا خواهد بود. این جنگنده همچنین قابلیت استفاده از تسلیحات کشورهای خرید را نیز برخودار خواهد بود، که در مجموع تنوع تسلیحاتی بالایی برای اف ۳۵ محسوب می‌شود. این جنگنده را در زمره منعطف‌ترین جنگنده‌های ساخته شد تاکنون قرار خواهد داشت.

مدل های اف-۳۵

F-35A مدل ای که برای نیروی هوایی در نظر گرفته شده و جنگنده‌ای با قابلیت پروازی عادیست و جایگزین اف ۱۶ و ای ۱۰ شد.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
مدل F-35A قابلیت برخاست کوتاه و نشست عمودی ست و برای جایگزینی هارییر و اف ۱۸ هورنت در نظر گرفته شده‌است. اف-۳۵ بی قابل استفاده بر روی ناوهای کوچک همچون ناوهای کلاس وسپ است و علاوه بر کشورهای آمریکا، انگلیس و ایتالیا که اف-۳۵ بی را سفارش داده‌اند پیش بینی می‌شود دیگر کشورهای غربی نیز این جنگنده را جایگزین جنگنده‌های هارییر خود بکنند.

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
مدل F-35C که برای نیروی دریایی آمریکا (USN) در نظر گرفته شده که دارایی قابلیت ناو نشینی همچون جنگنده اف ۱۸ بر روی ناوهای بزرگ کلاس نمیتز و جرالد فورد است. اف-۳۵ سی بزرگتر از دو مدل دیگر اف-۳۵ بوده به خصوص در بخش بال‌ها و دم‌ها به طور واضح بزرگتر بودن آن‌ها با سایر مدل‌ها مشخص است.

مدل F-35I برای اسرائیل ساخته شده و با نام اف-۳۵ آی شناخته می‌شود. اف-۳۵ آی در واقع شامل سامانه‌های اویونیکی بومی کشور اسرائیل است. از جمله سامانه‌های جنگ الکترونیک و ارتباطی از تجهیزات ساخته کشور اسرائیل بر روی این مدل نصب است. در سال ۲۰۱۲ شرکت لاکهید مارتین ۲۰۶ میلیون دلار برای آماده‌سازی اف-۳۵ برای نصب سامانه‌های اویونیکی اسرائیل دریافت کرد.
در حال حاضر اسرائیل ۱۹ فروند جنگنده اف-۳۵ را دارد و اولین کشوری بعد از ایالات متحده خواهد بود که اف-۳۵ در آن عملیاتی می‌شود. برنامهٔ نهایی اسرائیل خرید ۷۵ فروند اف-۳۵ است .

مدل CF-35 برای کانادا ساخته می‌شود این مدل دارای چتر ترمز و توانایی سوخت گیری هوایی به شیوه میله و مهار چتری است و مناسب شرایط باندهای یخ زده ساخته می‌شوند.

و اینم یک جاسوس آمریکایی که در سال ۱۹۶۶ فعالیت و شناسایی را آغاز کرد و در ۱۹۹۸ بانشسته شد

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران
در حال سوخت گیری

یک هواپیمای جاسوسی و شناسایی بسیار قدیمی ساخت آمریکا

نیروی هوایی آمریکا vs نیروی هوایی ایران

- - , .

گفتگوی هم میهن...
ما را در سایت گفتگوی هم میهن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان fhammihan بازدید : 304 تاريخ : چهارشنبه 28 بهمن 1394 ساعت: 7:41